Steun

Dispensarium Kanuyaso in Koutienso

Binnen het domein gezondheidszorg ondersteunt Fifala voornamelijk het dispensarium in Koutienso financieel en logistiek.  Deze doelstelling past ook binnen de derde SDG: “zorg dragen voor een gezond leven en het welzijn voor alle leeftijden bevorderen”

We trachten dit te bekomen door middel van verschillende projecten:

1. Het melkpoederproject

Home5a360_koutienso_img_8110

De aankoopprijs van één doos melkpoeder door Zr. Suzy bedraagt 3000 CFA (5 euro). De prijs die betaald wordt door de patiënten voor een doos melkpoeder bedraagt slechts 200 CFA (0.33 euro). Dit zorgt voor een groot financieel tekort, welk Fifala mee tracht te dragen. Wanneer men een kindje wil voeden tot de leeftijd van 1 jaar, kost dit 330 euro. Jaarlijks ontvangen er ongeveer 20 kinderen melkpoeder via dit project. Het project wordt mede gefinancierd met giften en subsidies (oa. de GROS Maasmechelen, de DROS van Diest, de GROS van Schilde).

2. De opvang van weeskinderen

portret Josephine   woning Josephine

Fifala voorziet in een financiële ondersteuning van gezinnen (bv. Josephine) voor het opvangen van de weeskinderen. Dit is bijvoorbeeld een bijdrage in de medische kosten van deze kinderen, schoolgeld en schoolmateriaal, zakken graan, enzovoort. Op deze manier kunnen de weeskinderen worden opgenomen in gezinnen in het dorp. Momenteel vangt Jospehine de meeste weeskinderen op in het dorp.

 3. Logistieke ondersteuning van het dispensarium

25300_10150142702705066_5874802_na360_koutienso_img_7922

Fifala biedt het dispensarium ondersteuning onder de vorm een goede infrastructuur en het nodige materiaal, zodat het dispensarium goed kan functioneren. Zo zijn er reeds schilderwerken en herstellingswerken gefinancierd, de aankoop van een boiler op zonnennergie, de aankoop van noodzakelijke medische materialen enzovoort.

 

Bekijk de documentaire van Marc Frans ( Collectief Kanaga vzw) over Zuster Suzy en haar werk in het dispensarium :

>volgende project