Steun

Sensibilisering

Afbeelding 5

Als Vierde Pijlerorganisatie doen we ook aan sensibilisering in het Noorden. Door presentaties i.v.m. onze werking en de ‘sustainable development goals’ te geven in scholen voeden we de jongeren op tot wereldburgers. We gaven ook workshops Afrikaans koken met uitleg over de Malinese keuken. Voor het Wereldcafé in Leuven kookten we Malinees en gaven daarbij de nodige achtergrond info.

Telkens wanneer we op wereldmarkten een standje hebben geven we er ook de nodige informatie. Voor een aantal GROSsen (vaak onze belangrijkste sponsors) gaven we ook al een aantal presentaties over onze projecten.

Afbeelding 13 febr 2010 015

 

Doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling (SDG’s)

In 2015 zijn de milleniumdoelstellingen vervangen door de ‘sustainable development goals’ (SDG’s). In het totaal werden er 17 doelstellingen opgesteld. Binnen haar werking tracht Fifala rekening te houden met deze doelstellingen. Als vierde pijlerorganisatie richten we ons echter specifiek op doelstelling drie “zorg dragen voor een gezond leven en het welzijn voor alle leeftijden bevorderen” en vier “Inclusief, gelijkwaardig, kwalitatief onderwijs en kansen voor levenslang leren voor iedereen”.

sdg

Scholen of verenigingen die interesse hebben in een presentatie omtrent ons project en deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen kunnen ons steeds contacteren.