Steun

Wie zijn wij

De leden van FIFALA vzw:

 

 Jo Aerts

 
 sized_foto jo In 2003 reisden we met 6 vrouwen door Mali en verbleven ook even in Koutienso bij zr.Suzy. Bij het emotionele afscheid was het al duidelijk dat we daar niet vrijblijvend konden weggaan. Samen met de deelnemers aan een volgende reis in 2004, stichtten we de vzw Fifala.
   

Anne-Katrien Braeken en Christophe Mommens

 IMG_5294 3 maanden stage als ergotherapeut, vriendschappen, hartverwarmende mensen, gelukkig kunnen zijn met kleine dingen, enthousiaste Zuster Suzy en medewerkers, … Deze mooie herinneringen zorgden ervoor dat ik koos voor Fifala!
   

Anny Delsaer

 
IMG_2967 Ik heb samen met zes deelnemers een toeristische reis gedaan naar Mali in 2003 en daar kunnen kennismaken met zuster Suzy in het Gezondheidscentrum van Koutienso. Wij waren zo onder de indruk van de hele werking dat wij toen al de intentie hadden dat wij hier toch moesten helpen.
   

Christiane De Wettinck

 
 Schermafbeelding 2014-03-17 om 12.40.20  
   

Vera Haesebeyt

 
 sized_FOTO VERA Ik heb 4 jaar bij zr Suzy verbleven in Koni en de bouw en verhuis naar Koutienso meegemaakt.
Mali, zijn bewoners én uiteraard Suzy en haar werk, hebben sindsdien een speciaal plaatsje in mijn hart.
Fifala was dan ook een logische keuze.
   

Diane Janssens

 
 sized_FOTO DIANE Ik was bij de eerste reis naar Mali, en daar wij bij Zuster Suzy mochten overnachten(2x), leerden wij haar kennen en dadelijk was er bij ons een huizenhoog respect voor wat ze daar verwezenlijkt heeft. Na nog enkele reizen en contacten hebben Jo, Marina en Annie hun schouders onder het project gezet, nl Fifala. Ik doe vooral de animatieve kant van de zaak door te helpen met activiteiten.
   

Gi Leoni

 
   
 sized_FOTO GI We zijn in contact gekomen met Fifala toen onze dochter haar stage deed als leerkracht in het schooltje van Koutienso. We waren meteen overtuigd van de nood aan rechtstreekse hulp daar, zoals Fifala die biedt en aan een oprecht engagement.

& Marina Devis

 
 sized_FOTO MARINA DEVIS  
   

Katrijn Libens

 
 sized_FOTO KATRIJN Na mijn stage in Mali in het dispensarium en de school wil ik mij blijven inzetten de projecten en uitbouw ervan te steunen, FIFALA biedt mij deze mogelijkheden!
   

Paul Lodewijckx

 
   
   

Gonda Martens

 
 Gonda interview AZV Met zes vrouwen op toeristische reis door Mali.Iemand die Mali goed kende raadde ons aan ook eens bij de Vlaamse zuster Suzy Spaenhoven langs te gaan.Dat deden we.Wat we daar zagen,haar bekommernis en inzet voor de samenleving daar,greep ons zodanig aan dat het bleef hangen!
Bij een tweede reis naar Mali,met andere mensen,gingen we natuurlijk weer langs bij Suzy,weer waren we erg onder de indruk. Na thuiskomst staken de reizigers van reis 1 en reis 2 de koppen bij elkaar en daaruit werd FIFALA geboren.
   

Jean-Paul Ochelen

 
   
   

Christine Smekens

 
 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Tijdens een reis in Mali werd ik echt getroffen door dit prachtige authentieke land met zijn vriendelijke en gastvrije inwoners.
Mali is echter een van de armste landen ter wereld, getroffen door de klimaatsveranderingen en nu ook nog eens oorlogsgeweld .
Ik heb het met mijn eigen ogen gezien in Koutienso: vernielde akkers, ondervoede baby’s, kinderen en volwassenen.

Via Fifala probeer ik mijn steentje bij te dragen in de gezondheidszorg en het onderwijs ginder, en in onze gemeente de mensen te sensibiliseren voor onze projecten.
   
   
   
   

Greta Van Dijck

 
 DSCN2348_1 Van bij mijn eerste bezoek aan Mali en vooral aan Koutienso ( in 2003) was ik ervan overtuigd dat we daar iets konden en moesten doen. Bij mijn tweede bezoek ( in 2012) heb ik kunnen vaststellen dat Fifala daar echt iets betekent en al heel wat gerealiseerd heeft.
   

Martine Van Gijseghem

 
   
   

Paul Vanvoorden

 
 sized_FOTO PAUL  
  Op onze eerste reis in Mali hebben we de Malinezen ervaren als een heel verscheiden volk dat ondanks de armoede steeds samen verder boert én hoop heeft voor de toekomst! We zagen ook geslagen mensen want er was bv weer een slechte oogst of weer een kind gestorven aan malaria… Het enthousiasme van Suzy en haar medewerkers deed ons de vraag stellen wat kunnen wij doen? Een antwoord daarop is niet eenvoudig. Is het mogelijk om van hieruit hulp te bieden die de zelfredzaamheid van het volk ginder verhoogt? In overleg werden projecten in gezondheidszorg en onderwijs opgericht. Héél belangrijk is regelmatig contact tussen ginder en hier zodat er kan bijgestuurd worden. Niet altijd eenvoudig, maar we gaan door. De groep” Fifala “speelt voor ons ook een belangrijke rol!

& Magda Heirman

 
 sized_FOTO MAGDA  
   
 
 
   

Lies Willems

 
 sized_LIES FIfala Tijdens mijn opleiding tot vroedvrouw kreeg ik de kans om twee maanden stage te lopen in het dispensarium te Koutienso. Het was een onvergetelijke en leerrijke ervaring, vol met prachtige ontmoetingen. Na alles wat zij daar voor mij hebben betekend kon een engagement op langere termijn langs mijn kant dan ook onmogelijk uitblijven…